Translate

March 10, 2012

Guacamole by Raluca

Eu una nu m-am omorât după guacamole mai niciodată, până când am ajuns la restaurantul mexican din Piaţa 1 Mai, cred că Don Taco se cheamă, da nu bag mâna în foc, din Bucureşti. Acolo am încercat prima dat şi tot pentru prima dată înţelegeam şi eu la ce e bun avocado, pentru că până atunci mă uitam la el interzisă în supermarket. 
Deşi îmi plăcea, pentru că era la dispoziţia mea oricând, nu m-am preocupat să îl fac singură. Ajunsă însă în Dublin, şi poate pentru că nu avem nici un aparat electrocasnic, pentru că în Irlanda prizele sunt diferite de cele din România, îmi era poftă de guacamole.
Am mâncat în Market, da pub-ul e în centru, plus că îţi trebuie cineva să mergi până la el şi în doi nu e prea funny, în fine voiam guacamole.
De curând ne-am luat blender şi după ce m-am plictisit de hummus, nu găseam ce altceva aş mai putea face. Până am zărit la supermarket avocado. Am cumpărat doi.
Sunt mai multe reţete pe net, dar eu am folosit asa:
2 avocado
o roşie
3 fire de ceapă verde
zeama de la o jumătate de lămâie
o lunguriţă de ulei de măsline
La blender cum e cel pe care îl am eu vă recomand să le tăiaţi în cubuleţe mici sau cât mai mici. După cum vedeţi eu le-al pus întregi şi a trebuit să mai opresc şi să învârt cu lingura... Cumva eu nu am văzut manevra asta în filme, când îşi mai face una câte un cocktail...
Când a ajuns ca o pastă am pus sare şi piper, după gustul meu. 
La final le-am mâncat cu nachos, deşi ăstia în Dublin nu ştiu de nachos simpli şi am găsit doar cu ardei iute. Au fost buni, mai ales că pe net am văzut reţete de guacamole cu ardei iute.
Foarte tare blenderul ăsta, te transformă dintr-o persoana fără înclinaţii gastronomice, într-o bucătăreasă... nu că aş vrea eu treaba asta, dar de mâncat mănâncă tot omul :D
Raluca

6 comments:

Vulpita Calatoare said...

Mi-ai facut pofta, cred ca o sa fac si eu!

Raluk said...

Daca am reusit eu sa fac e foarte simplu de facut. Bafta!!!

eliza said...

daca iti place, incearca sa pui si un catel de usturoi. si daca adaugi citeva lingurite de ulei de masline se va pasa mai usor

Raluk said...

Catelul de usturoi l-am pus la final, cand am vazut gustul fara. Stai linistita, Moldoveni suntem?
Am pus si ulei de masline, da nu petntru ca m-a dus capul ci pentru ca nu l-am gasit pe cel de floarea soarelui prin casa. Dupa cum vezi sunt gospodina mare... Oricum si cu ulei sau fara ulei tot greu s-au pisat. M-am uitat pe alte bloguri si se pare ca taiatul cubulete ajuta cel mai bine...desi dace le si tai care mai e treaba blenderului???

eliza said...

eu am un alt tip de blender, vertical, cu care apas eu. arata ca o gheruta care sade in mina mea si mantocareste tot. binbe, cu ce ai tu poti face si milkshake delicios...

Raluk said...

Asa aveam si eu de la mixer, in Romania. Tot timpul ma chinuiam ca nu aveam vase cu pereti inalti, de aia tot visam la un blender ca asta. Acum nu ma mai plang :) da cand ajungem la vara cu masina in Romania voi sti ce sa iau in bagaj :D
Dap abia astept sa incerc milkshake, doar ca aici fragii sunt 3 euro caserola si tot timpul ii mananc cum ii cumpar si nu mai ajung in blender. Capsunile nu sunt inca facute, am sa incerc fructele alea rotunde negre, habar nu am ce sunt, ca totdeauna ma invart in jurul lor si nu cumpar ca poate nu imi plac :)