Despre Avioth nu veţi găsi multe nici măcar pe wiki, iar site-ul lor oficial mie nu îmi merge. De fapt cred că şi locuitorii erau puţin mirați cum de au ajuns turiști la ei, ba şi turiști înarmați cu aparate foto, telefoane şi un câine. Aşa că nici eu nu aş şti să vă spun prea multe despre Avioth. Am găsit că ar fi cunoscut printre cei pasionați de pelerinaje religioase, pentru că deşi orășelul e mic şi are o catedrală mare, e mare tocmai pentru că acolo a fost descoperită o statuie a Fecioarei Maria. Pe acel loc s-a înălțat un fel de altar, iar statuia se află în Catedrală şi evident face minuni. Adică a făcut minuni. Am citit că statuia putea învia copii născuți morți cât să poată fi botezați şi astfel să ajungă în Rai. Pe 16 iulie are loc pelerinajul la Avioth, iar din 1993 Papa Ioan Paul al Doilea a recunoscut acest pelerinaj şi i-a dat titlul bisericii, bazilică.
Noi mai lumești aşa, nu am găsit biserica deschisă, bine era şi pe 2 ianuarie când am ajuns noi acolo. Nici barul din oraș nu era deschis.
Am descoperit în plimbările noastre de sărbători că cerul în Belgia-Luxemburg şi acum Franţa e la fel ca în Irlanda. Alb. Ceea ce face ca pozele să necesite oareşce gândire, lucru care pe mine mă plictisește enorm. Aşa că pozele sunt făcute la inspirația de moment, nu sunt gândite deloc şi nici măcar editate după. Nici măcar cu un crop mic.
Altarul din poză este despărțit de biserică.
Este locul unde a fost descoperită Statuia Fecioarei Maria
Biserica din faţă
Deşi am ajuns la Avioth pentru biserică, pe mine m-a fermecat orășelul în sine
Căsuța cu porți cu inimi mi-a plăcut foarte mult
La fel şi Casa Pelerinului
Nu v-aş recomanda să faceți o excursie special pentru Avioth, dar dacă se află în drumul vostru e bine să faceți un popas acolo :)
Raluca
2 comments:
Ești la răscruce de drumuri. Un mare avantaj pentru o călătoare.
Trebuie sa fie si avantaje. In ultima vreme doar de dezavantaje am dat :)
Post a Comment