pe aici a venit vremea carnavalurilor. Am scris şi anul trecut despre Carnavalul din Arlon, va fi şi anul acesta, dar undeva după 20 martie. Până atunci am nimerit fără să vrem în mijlocul Carnavalului din Diekirch, în Luxemburg. Şi cum nu eram ieșiți din casă de mai bine de o săptămână am zis să rămânem să ne omenim cu un cârnat şi cu o specialitate din cartofi, un fel de șnițel din piure de cartofi. Cam uleioasă, dar după atâtea adunări unde am văzut-o am ajuns să îmi fie poftă. Şi nici nu a fost foarte uleioasă şi mai ales dacă o îneci în bere... Pentru că domnilor nu ştiu sigur dacă ştiţi şi altceva despre această localitate luxemburgheză, decât că aici e fabrica de bere Diekirch. Să beau eu bere e ca şi cum s-ar strica orzul pe gâște, iar să îmi dau eu cu părerea despre bere ar fi chiar o blasfemie. E galbenă, vine în nişte doze albastre şi e acceptabilă ca gust. Asta e tot ce pot spune despre berea Diekirch.
Despre Carnaval în schimb pot spune multe. A fost cam la fel de fain ca cel de anul trecut din Arlon. Au fost tot atâtea mii de confeti de am dat cu aspiratorul de două ori în două zile şi tot le mai găsesc pe covoare. Au fost bomboane aruncate din carele alegorice. A fost muzică tare. Au fost costume foarte fine şi inspirate. A fost o zi reușită.
Vă las cu pozele :)
Dacă v-a plăcut vă aştept cu un like pe facebook.com/Dichisuriro
Raluca
No comments:
Post a Comment