aşa cum vă povesteam acum ceva timp (link aici) orașul Diekirch e plin de măgari. V-am povestit şi de girueta din vârful bisericii şi cum era să fie ea dată jos. Ei bine azi v-o şi arat.
Am ajuns la Diekirch la carnaval, duminică. Numai că mie nu îmi ardea de carnaval, eu voiam să îi fac o poză giruetei. Şi i-am făcut. Am văzut şi parada şi am făcut şi poze mulțimii, dar îşi vor avea locul într-o postare viitoare.
Aşadar, acest Diekirch se află în nord-estul Luxemburgului şi e unul dintre cele mai mari şi cunoscute orășele din Luxemburg, în parte datorită fabricii de bere din localitate, care poartă acelaşi nume. Alin zice că berea nu e specială, dar luxemburghezilor pare că le place. Deşi am crezut că Diekirch înseamnă măgar, se pare că de fapt înseamna "biserica poporului", însă cert este că locuitorii acestui oraş au ales ca animalul lor simbolic să fie măgarul.
Oricât am căutat nu am găsit nici o legendă, precum cea din spatele Pişărcosului din Bruxelles, deci nu vă pot spune de ce un măgar şi nu orice alt animal, însă mie mi se pare ieşit din comun şi deci interesant.
Biserica, e de fapt "vechea biserică" şi e cumva înconjurată de alte clădiri, de aceea o poză cu ea în întregime nu poate arăta decât aşa.
De aproape din cauza unui copac, măgarul din vârf nu mai e aşa vizibil.
Însă un zoom ajută totdeauna :)
Eu, un pic cam bosumflată
Sfântul cu măgar
Vârful bisericii văzut dintr-o piaţă
Vârful bisericii văzut din altă piaţă.
Carnavalul din Diekirch are în prim plan măgarul, afişele sunt cu măgari, carele alegorice au măgari, vitrinele sunt decorate cu măgari, șervețelele au măgari, totul e plin de măgari. Din întâmplare m-am prins că ultimul car alegoric arunca, pe lângă bomboane şi dulciuri (chiar pleca lumea cu sacoșe cu bomboane că fiecare car arunca câte ceva) şi jucării de pluș în formă de măgari. Aşa că am mers şi eu vreo 500 de metri în spatele carului până am prins o jucărie. Eu şi copii!
Dacă v-a plăcut, vă aştept cu un like pe facebook.com/Dichisuriro
Raluca
No comments:
Post a Comment